Programul slujbelor Sfântului Maslu la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

Sf Maslu la Catedrala Arhiepiscopala Ramnic 2012 În după amiaza zilei de Duminică, 4 martie 2012, după slujba Vecerniei, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea a fost săvârșită Slujba Sfântului Maslu de către un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Întrucât ne aflăm în Postul cel Mare şi anul acesta 2012 este Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, în perioada Postului Mare Taina Sfântului Maslu de obşte se va oficia la Catedrala Arhiepiscopală după un program liturgic bine stabilit.

Astfel, credincioşii vâlceni pot participa la Catedrala Arhiepiscopală la oficierea Sfântului Maslu în fiecare vineri, după Sfânta Liturghie, la ora 10:30, şi în fiecare duminică, după slujba Vecerniei. În toate duminicile din Postul Mare la slujba Sfântului Maslu vor participa şi părinţi duhovnici de la Mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului.

Taina Sfântului Maslu este lucrarea sfântă săvârşită în numele Sfintei Treimi de către preoţii Bisericii, prin care se împărtăşeşte credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau uşurării suferinţelor trupeşti şi întărirea sufletească, iar efectul tainei depinde de credinţa bolnavului şi de iertarea lui de către Dumnezeu.

Taina Sfântului Maslu nu este o practică magică. Vindecarea omului, fie trupească, fie sufletească, depinde esenţial de două lucruri: voia lui Dumnezeu şi voia celui bolnav. Dacă Dumnezeu vrea să îl vindece, lucrul acesta se va întâmpla, dar nu se va petrece niciodată fără credinţa puternică a bolnavului şi dorinţa de a-L sluji ca un creştin adevărat pe Dumnezeu.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, un articol de: Arhid Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.