A patra zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, la Mănăstirea Govora – 2012

PS Emilian Lovisteanul - A patra zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea Govora În a patra zi a Postului Sfintelor Paști, ultima parte din slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, la Mănăstirea Govora în prezența a numeroși credincioși, informeaza pentru serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăinţă pe care îl are Biserica Ortodoxă, ce trezeşte şi îndeamnă la pocăinţă sufletul nostru, a arătat Preasfinţia Sa, în cuvântul de învăţătură :

„Canonul Sfântului Andrei Criteanul pe care l-am ascultat și cu cuvintele căruia ne-am rugat în a patra zi și ultima din aceste zile rânduite de Biserică pentru a se citi canonul, este de fapt un strigăt al omului spre Dumnezeu în dorința de mântuire, în dorința de pocăință. După fiecare strofă se rostește „Miluieşte-mă Dumnezeule, miluieşte-mă!”, de fapt rugăciunea vameşului care a dorit să primească milostivirea lui Dumnezeu ca să îl ierte pentru păcatele săvârşite. Şi iată că Biserica noastră s-a inspirat din rugăciunea vameşului şi a aşezat pe parcursul canonului Sfântului Andrei această rugăciune care este esenţa rugăciunii pentru că prin ea noi cerem mila lui Dumnezeu şi totodată conştientizăm că din mila lui Dumnezeu trăim şi primim cele de folos.”

– un articol, pentru Lacasuri Ortodoxe, de contibutor: Arhid. Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.