Moastele Sfantului Rumold, in procesiune, la Catedrala sa din Malines – Belgia (2 iunie)

Sf Rumold O procesiune cu moastele Sfantului Rumold, va avea loc in ziua de sâmbătă, 2 iunie 2012, la Catedrala sfantului din Malines (Belgia).

Procesiunea va fi condusa de Arhiepiscopul Simon de Bruxelles si Belgia (Patriarhia Moscovei), in colaborare cu Fratia Arhiepiscopul Jean – Diaconie a Mănăstirii Ortodoxe a Maicii lui Dumnezeu, mangaietoarea celor necajiti – Pervijze şi de Frăţia Ortodoxă a Tuturor Sfinţilor, din Belgia.

Sfantul Rumold (Rumoldus) a fost un călugăr anglo-saxon al secolului al VIII-lea.

Hirotonit episcop al Romei, acesta a fost trimis ca misionar în Nord, unde a evanghelizat, impreuna cu Sfantul Willibrord, regiuni din Ţările de Jos şi, în special Brabant. Unii spun că era la origine irlandez.

Sfantul Rumold s-a mutat la Domnul, în Mechelen, in anul 775, ucis de doi barbati pe care i-a acuzat de viaţă detestabila.

Sfantul Rumold este patron al Arhiepiscopiei Malines-Bruxelles, unde este venerat ca martir.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.