Maica Maria Skobtsov – `Sfanta Marie a Parisului`

Sub titlul “Sfânta Marie a Parisului” (Maica Maria Skobtsov 1891-1945), cartea "Ziua Duhului Sfânt", publicată în aceste zile de Editura Cerf, în colecţia "Istoria Vie", este o carte care reuneşte 600 de pagini, cuprinzând, într-o primă parte, amintiri şi mărturii ale persoanelor care au lucrat alături de Maica Maria, pe parcursul vieţii sale, in Paris, dar şi în timpul arestării şi detenţiei sale, iar în a doua jumătate a sa, scrierile Maicii Maria, în cea mai mare parte în limba franceză: povestiri autobiografice, piese de teatru, poezie şi eseuri religioase, informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Textele au fost puse la un loc de către Paul Ladouceur. Cartea este prefaţată de Arhiepiscopul Gabriel de Comanes. În introducere, cititorul întâlneşte un articol de E. Behr-Sigel, iar în încheiere un poem al lui O. Clément, cu texte traduse din limba rusă.

Jacqueline Pery de Alincourt, născută în 1919, a opus rezistenţă în timpul celui De-al doilea Război Mondial. În septembrie 1943, ea a fost arestată de Gestapo şi şi-a petrecut şase luni în detenţie, izolată, în Fresnes, apoi, după spitalizarea din Romainville, a fost deportată în Ravensbrück, în aprilie 1944, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.