Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sarbe avertizeaza… KFOR

KFOR in Kosovo avertizat de Sinodul Sarb Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe a invitat contingentul internaţional al trupelor KFOR din Kosovo şi Metohia să acţioneze strict în cadrul "statutului său de neutralitate" şi să păstreze pacea, şi nu să constituie “o forţă agitatoare” a NATO sau a statelor occidentale care recunosc "independenţa Kosovo", informeaza in exclusivitate Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Sfântul Sinod a mai cerut, de asemenea, reprezentanţilor KFOR, să pună în aplicare rezoluţia nr. 1244 a ONU, de încetare a distrugerilor. Amintind în mod deosebit ciocnirile care au avut loc în regiune, Sinodul reaminteşte că începând cu 26 iulie 2011, numărul sârbilor răniţi şi mutilaţi de către forţele KFOR a ajuns la un total de 650 de persoane.

În data de 27 septembrie 2011, şapte sârbi au fost răniţi cu arme de foc în Jarinje, la punctul de trecere. Un asemenea comportament KFOR, afirmă Sfântul Sinod, stârneşte "pofta extremiştilor albanezi" şi poate provoca acte violente de răzbunare din partea sârbilor. În mesajul său, Sfântul Sinod i-a solicitat Preşedintelui Tadic să adopte o poziţie mai activă în apărarea integrităţii teritoriale a Republicii Serbia.

Episcopii subliniază că principala îndatorire care rezultă de aici este păstrarea "prezenţei creştine şi a patrimoniului cultural şi ortodox sârb pe teritoriul sfânt al Kosovo şi Metohija", mai informează in exclusivitate serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.