De la fagaduinta (FACERE 3,14) – la implinire (CRACIUN)”, in Biserica romaneasca Brisbane, Australia

Biserica Ortodoxa Romaneasca “Sfantul Dimitrie”, din Brisbane, Australia, sustine in acest post al Sfantului Craciun proiectul catehetic “DE LA FAGADUINTA (FACERE 3,14) – LA IMPLINIRE ( CRACIUNUL)", informeaza printr-o scrisoare trimisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Pr. Dr I. Constantinescu.

Biserica Ortodoxa Romaneasca "Sfantul Dimitrie", situata in Statul Queensland, a fost sfintita in data de 24 octombrie 1999, de catre PS Episcop Teofan Sinaitul. Aceasta a fost cumparata in data de 6 iulie 1993, fiind initial biserica anglicana., fiind achitata in decursul a 5 ani de zile.

Despre munca si eforturile parintelui-medic in parohie, aflam cateva destainuiri de la enoriasi:

Anca: "Parintele Ion este un om care incearca sa aduca lumea la credinta. Prin tot ce face sau ce zice, reflecta pasiune pentru biserica si pentru noi credinciosii. Parintele ne indruma sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu si sa fim mai credinciosi.

Parintele a pus multa dragoste si sudoare in biserica noastra. Si-a petrecut concediile lucrand din greu la biserica noastra, sa o facem mai frumoasa si mai mare. Toti banii stransi la biserica noastra, chiar si de la cununii sau botezuri, s-au pus in contul bisericii. Niciodata parintele nu a luat un salariu de la credinciosi. Dansul a ales sa lucreze ca medic, dar in acelasi timp sa fie si preot la biserica noastra din Brisbane."

Costica: "Il cunoastem pe preotul Ion si pe doamna de cand s-a cumparat aceasta biserica in Riverview, in 1993; de atunci suntem aproape de biserica si cunostem foarte bine tot ce a facut preotul nostru. In primul rand ne-a invatat sa cantam, sa citim Biblia. Altceva va putem spune ca, incepand din 2007, la biserica noua, si-a rupt oasele la sapat canale pe sub biserica, si cel mai mare lucru ca a reusit sa rupa o roaba, cativa harleti, o lopata si bratele. A plouat, a batut vantul, au fost calduri foarte mari si am mers inainte cu cativa oameni – am stat si noaptea pana la ora 2-3, si dimineata iar la munca. Noi stim ca am varsat multa transpiratie, in genunchi am picat impingind roaba, ne-am zbatut mult sa avem aceasta biserica frumoasa. Preoteasa a participat la munci grele, la sapaturi, s-a urcat pe schela si a dat caramizi zidarilor; face curatenie peste tot. Nu stim daca alt preot aor fi muncit asa mult, sau vreo preoteasa, sa nu mai aiba hodina. Stim ca alaturi de transpiratie a pus si foarte multi bani. Fratilor, suntem la marginea lumii si am fost foarte norocosi de un preot harnic… " – mai informeaza serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.