Sfanta Liturghie Arhiereasca in parohia Noaptesa, noiembrie 2011

Pe 21 noiembrie 2011, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în parohia Noapteşa, protopopiatul Baia de Aramă, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor jurnalist Catalin Cernatescu.

Credincioşii din parohie au umplut biserica în ciuda frigului de afară, pentru a participa la slujba religioasă, în cadrul căreia a avut loc hirotonia întru preot a părintelui diacon Petre Lucian Iosu, pe seama parohiei Borseşti, recent înfiinţată, cu hramul „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana”.

Atmosfera a fost plină de pietate şi de comuniune creştină, credincioşii înălţând rugăciune pentru noul părinte hirotonit prin punerea mâinilor arhiereului.

Toiagul păstoresc a fost încredinţat părintelui Petre Lucian Iosu de către fostul părinte paroh Valerian Vâlceanu, care a săvârşit sfintele slujbe şi a lucrat cu credinţă în ogorul Domnului, drept pentru care Preasfinţitul Părinte Nicodim i-a dăruit un hrisov de recunoştinţă, ca gest de gratitudine faţă de realizările şi statornicia părintelui.

Un alt tânăr chemat la slujirea lui Hristos este teologul Ionuţ Ploscaru, care a primit luni diaconia, iar pe 27 noiembrie va îmbrăca stiharul preoţesc, urmând a sluji la Mănăstirea Baia de Aramă, ami informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de: contributor jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.