publicat în: Arhivă

Educarea tanarului teolog pentru viata de familie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivităţi a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfăşurat astăzi, 2 noiembrie 2011, începând cu orele 13:00, prima din seria comunicărilor ştiinţifice dedicate anului 2011, ca an închinat Tainei Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii în Patriarhia Română, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În deschidere, Părintele prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului „Sf. Nicolae”, a rostit un cuvânt de întâmpinare şi a prezentat pe larg importanţa acestor manifestări cultural religioase.

Tema lucrării „Educarea tânărului teolog pentru viaţa de familie” a fost susţinută de către Pr. Prof. Dr. Ion Gavrilă. În cadrul lucrării părintele profesor a subliniat perspectiva teologică ortodoxă asupra familiei, argumentată în lumina Sfintei Scripturi a Vechiului şi Noului Testament şi în teologia Sfinţilor Părinţi.

La final, părintele Gavrilă a concluzionat:

„Tinerii teologi pe lângă pregătirea şi instruirea lor pentru slujirea preoţească, au nevoie de o îndrumare continuă pentru viaţa de familie, singura în măsură să le ofere cele mai bune condiţii atât pentru propria viaţă, cât şi petru lucrarea preoţească. Educarea tinerilor teologi pentru familie rămâne una din principalele îndatoriri ale propriilor familii, ale şcolii teologice şi ale Bisericii”, a conchis prof Ion Gavrilă.

La simpozion a participat din partea Centrului Eparhial, arhid. Ioan Liviu Găman, inspector Media şi Comunicare. Au mai fost prezenţi părinţii profesori din cadrul Seminarului Teologic, reprezentanţi media şi elevi seminarişti, mai informeaza Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.