Icoana Maicii Domnului Kursk in North Fort Myers, Florida

Conform materialelor primite de la membri-corespondenţi din zona North Fort Myers, Florida – USA, o icoană preţuită a Bisericii Ortodoxe Răsăritene a poposit în acest week-end, în ziua de sâmbătă, 22 octombrie 2011, în North Fort Myers. Mânăstirea Sf. Nicolae a aşezat Icoana Maicii Domnului, pentru închinare, până ieri, miercuri 26 octombrie 2011, informeaza Serviciul de presa LONews.

"Suntem atât de onoraţi să avem această icoană aici; este un adevărat miracol să ajungă la o mânăstire mică, aşa cum este a noastră, în orăşelul nostru", a spus Maica Andrea, din Mânăstirea închinată Sfântului Nicolae.

Icoana Maicii Domnului datează din anul 1295, de când un vânător a găsit-o la rădăcina unui copac din Kursk, Rusia. Atunci când vânătorul a luat icoana, un izvor de apă proaspătă a ieşit din pământ, de sub copac. Vânătorul şi alte persoane care au văzut acest lucru au construit imediat, acolo, o bisericuţă care să adăpostească Icoana.

De-a lungul secolelor, aceasta a supravieţuit multor încercări de distrugere. Icoana este găzduită în prezent de Biserica Ortodoxă Rusă din New York City.

"Simt o stare de frică dar şi de încântare, acum, că stau în faţa acestei icoane şi în faţa Maicii lui Dumnezeu", a mai spus Maica Andrea.

Credincioşii au venit din toată regiunea şi au ajutat la pregătirile care au avut loc în mânăstire, cu ocazia primirii acesti Icoane făcătoare de minuni.

Milos Vujovic era venit şi el, din Miami, pentru recondiţionarea unor picturi din interiorul Mânăstirii: "sunt foarte emoţionat să ajut şi să văd această Icoană.S tând înaintea acesteia, îţi recunoşti starea credincioşiei tale, a vieţii omeneşti, a nevoilor spirituale, dincolo de toate cele materiale şi alimentare obişnuite. Aceasta ne aduce convingerile noastre spirituale, chiar în faţa noastră", a mai spus Vujovic, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de Ştiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Merita sa vezi si articolele: “Miercuri am vazut cu totii o minune care a durat in jur de o jumatate de ora!” – Minunea de la Kursk

IMAGINI DE EXCEPTIE: Cum se primeste o Sfanta Icoana… sau, care a fost pana la urma marea minune de la Kursk? (Dupa 90 de ani)

IMAGINI DE EXCEPTIE (2): Cum se primeste o Sfanta Icoana… sau, care a fost pana la urma marea minune de la Kursk? Imagini din pelerinaj (parcurs – Krestnihod)

Sfantul Serafim de Sarov

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.