Infiintarea “Luther Square” in Porto Alegre

Luteranii brazilieni incep sa se pregateasca pentru aniversarea Reformei.

Conform materialelor primite de la membri-abonaţi aflaţi în zona Porto Alegre, Brazilia, liderii a două biserici luterane braziliene au declarat în data de 18 octombrie 2011 că, odată cu comemorarea a 500 de ani de la Reforma Portestantă, în anul 2017, va fi creeat şi un spaţiu numit "Luther Square" în Porto Alegre.

La evenimentul de lansare, Bisericile vor prezenta un timbru comemorativ şi vor împărtăşi planurile lor pentru publicaţiile comune legate de aniversare.

În anul 1517, călugărul german Martin Luther a publicat "95 de teze", în Wittenberg, Germania – criticând practicile Bisericii Catolice care au inspirat creşterea Protestantismului, inclusiv înfiinţarea Bisericii Luterane, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de Ştiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.