Sfanta Parascheva la Severin – cartier Schela Noua

Sute de credincioşi severineni s-au adunat astăzi, 14 octombrie 2011, cu mic, cu mare, la biserica „Sf. Cuvioasă Parascheva” din cartierul Schela Nouă, care şi-a serbat hramul, informeaza pentru Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor jurnalist Catalin Cernatescu.

Astfel, dis-de-dimineaţă, biserica „Sf. Parascheva” a devenit neîncăpătoare, mulţimea credincioşilor venind cu evlavie să aducă Sfintei prinos de mulţumire, în ziua în care toată suflarea Ortodoxiei i se închină şi îi aduce laudă pentru viaţa ei sfântă şi pentru facerile de bine.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de preoţi, sub conducerea părintelui paroh Cosmin Necşoiu, Inspector pe probleme de Învăţământ şi Tineret la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

La finalul slujbei a fost săvârşită rânduiala parastasului pentru ctitorul minunatei biserici din Schela Nouă, Iorgu Boştină, de faţă fiind şi soţia acestuia, venită tocmai de peste hotare, din Statele Unite ale Americii.

Trebuie menţionat faptul că biserica din Schela Nouă este singura din municipiu aflată sub purtarea de grijă a Cuvioasei Parascheva.

Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în toamna anului 1993 de către IPS Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei. În anul 1996 au fost începute lucrările la fundaţia aşezământului religios, iar pe 5 iunie 2005 noul lăcaş de cult a fost sfinţit, informeaza pentru Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un articol de contributor: jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.