Biserica anglicana raspunde in fata dezastrului din El Salvador

Conform datelor primite de la membri Lacasuri Ortodoxe aflaţi în zona San Salvador, inundaţiile şi alunecările de teren severe, provocate de ploile tropicale din întregul El Salvador, au marcat zeci de comunităţi şi au provocat aproximativ 40 de decese.

Acestea au fost descrise de către Episcopul anglican de El Salvador, Martin Barahona, în ultimele ore, ca fiind "o catastrofă de neegalat cu oricare alte dezastre" din istoria recentă a ţării.

Uraganul Jova a ajuns deasupra uscatului, în ziua de 11 octombrie 2011, ca uragan de categoria a 2-a, în Jalisco, Mexic, unde a provocat şase decese, dar El Salvador "a fost ţara cea mai afectată din America Centrală", conform declaraţiilor Rev. George Woodward, vicepreşedinte al Fundacion Cristosal, un partener al Bisericii şi o organizatie non-profit care lucrează în parteneriat cu Ajutor Episcopal & Dezvoltare, cu eparhia locală anglicană şi cu alte organizaţii, ca răspuns în faţa acestui dezastru, informează Serviciul de presă LONews al Agenţiei de Ştiri Lăcaşuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.