S-a pus piatra de temelie a singurei biserici din judetul Mehedinti, cu hramul Sfantul Nectarie

Sute de credincioşi au sfidat ploaia şi vremea urâtă pentru a participa duminică seara, pe 9 octombrie, la slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică ce se va construi pe Calea Craiovei, în apropierea autogării municipale, informeaza pentru Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, contibutor jurnalist Catalin Cernatescu.

Cu vrerea lui Dumnezeu şi cu sprijinul autorităţilor locale, preacucernicul preot Dumitru Teiş se osteneşte spre a ridica un lăcaş de cult pentru nevoile spirituale ale credincioşilor din această parte a oraşului, încredinţaţi spre păstorire.

Astfel, duminică, 9 octombrie 2011, părintele Dumitru Teiş, împreună cu o mulţime surprinzătoare de credincioşi au întâmpinat pe Întâistătătorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei, care a săvârşit o slujbă deosebită împreună cu un alai sacerdotal impresionant, alcătuit din preoţi, protoierei şi diaconi.
Prin rugăciunile înălţate de arhiereu şi prin ungerea cu untelemn sfinţit, noul lăcaş de închinare a fost orânduit sub patronajul spiritual al Sfinţilor Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi maica sa, Elena, precum şi al Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, binecunoscut în spiritualitatea răsăriteană pentru minunile şi darurile cele bogate pe care le revarsă din belşug asupra celor ce îl cinstesc.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Nicodim a îndemnat credincioşii prezenţi la frecventarea casei lui Dumnezeu şi participarea la Sf. Liturghie, precum şi la sprijinirea pentru ridicarea acestei noi biserici închinate Sfântului Nectarie, singura din judeţul Mehedinţi care îl are ca ocrotitor pe marele Ierarh.

Sfântul Ierarh Nectarie, prăznuit la 9 noiembrie, a intrat în conştiinţa credincioşilor din toată lumea ca mare făcător de minuni şi vindecător de boli incurabile, cum ar fi cancerul, de aceea severinenii au acum un nou mijlocitor către Dumnezeu, la care se vor putea ruga spre alinarea şi tămăduirea suferinţelor sufleteşti şi trupeşti, informeaza Serviciul de presa LONews.

– un articol de contributor: jurnalist Catalin Cernatescu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.