Influenta religiei in Kazahstan creste

Influenta religioasa in Kazahstan creste Lama Sharif Lăcașuri Ortodoxe    Conform materialelor primite din Astana, în data de 22 septembrie 2011, Interfax a raportat faptul că situaţia religioasă din Kazahstan rămâne una stabilă, în ciuda impactului vizibil al religiei asupra societăţii moderne, citându-l pe Kairat Lama Sharif, şeful Agenţiei de Stat pentru Culte, informează Serviciul de presă LONews.

   "Acest lucru este dovedit de creşterea numărului de organizaţii religioase şi de activitatea de construire a lăcaşurilor de cult. Astăzi, există 4551 de organizaţii religioase în Kazahstan (prin comparaţie: existau doar 670 dintre ele în 1990)", a spus el într-un interviu către Interfax.

   "Religia este considerată de majoritatea locuitorilor din Kazakhstan ca fiind un element al culturii etnice şi al tradiţiilor naţionale. Sferele de influenţă ale instituţiilor religioase tradiţionale se extind, accesul publicului la religie este în creştere, funcţiile sociale ale organizaţiilor religioase sunt consolidate, rolul educaţiei religioase este în creştere, iar misionarii religioşi sunt tot mai activi", afirmă şeful Agenţiei de Stat.

   Toţi aceşti factori "atestă influenţa crescută a religiei în societatea modernă", a mai spus el.
"Ţara noastră este casă a reprezentanţilor diferitelor confesiuni, incluzandu-i pe musulmani, ortodocşi, catolici, protestanţi, budişti şi iudei. Logica unei astfel de ecuaţii este aceea că relaţiile inter-etnice şi interconfesionale sunt legate în mod indestructibil", a declarat Sharif Lama, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.