publicat în: Arhivă

In cateva cuvinte, intalnirea dintre Papa si reprezentantii evreiesti din Berlin

Dieter Graumann si Papa - Germania sept 2011 LONews    Papa Benedict al XVI-lea a avut programata o întâlnire cu comunitatea evreiască din Germania, în prima zi a vizitei sale de Stat, de patru zile, în patria sa, marcată de bunăvoinţă şi de critici oneste, informează conform materialelor primite de la abonaţi aflaţi în zonă, Serviciul de presă LONews.

   Abordându-i pe rabinii din întreaga Germanie, Papa Benedict a declarat că cele două credinţe "deţin în comun o parte deloc neglijabilă a tradiţiilor lor esenţiale".

   Dieter Graumann, şeful Consiliului Central al Evreilor, l-a salutat pe Benedict: "Este frumos să se poată vedea în mod clar că relaţia dintre Biserica Catolică şi Iudaism s-a îmbunătăţit radical în ultimele decenii", a spus Graumann.

   "Şi, noi suntem foarte conştienţi de faptul că aveţi şi aţi avut întotdeauna, în mod special, personal, în vedere reconcilierea cu Iudaismul, ca fiind importantă şi, în fapt, o chestiune care ţine de inimă", mai informează Serviciul de presă LONews.

– articol trad. si interpretare: Ing. Catalin Ion