publicat în: Arhivă

Bisericile din Ungaria saluta retrocedarea proprietatilor, dar avertizeaza ca vin greutati

Bisericile din Ungaria saluta retrocedarea proprietatilor dar avertizeaza ca vin greutati    Conform datelor primite de la corespondenţi aflaţi în Varşovia, Polonia, liderul uneia dintre Bisericile maghiare a salutat îndeplinirea angajamentelor Statului privind retrocedarea proprietăţilor comunităţilor religioase, la şase decenii după ce acestea au fost confiscate de regimul comunist din această ţară, informează Serviciul de presă LONews.

   "Este singura zonă a relaţiilor Biserică-Stat care a mers bine în ultimii ani. Procesul a fost transparent şi bine gestionat", a declarat Zoltan Tarr, secretarul general al Bisericii Reformate Maghiare.

   "Cu toate acestea, deşi re-obţinerea clădirilor construite din bani proprii reprezintă un fapt important spiritual şi emoţional pentru comunităţile locale, totuşi acestea sunt îngrijorate de faptul că proprietăţile nu au fost bine îngrijite şi marea lor majoritate sunt acum în paragină. Renovarea lor… va reprezenta de fapt o grea povară pentru Biserici" – informează Serviciul de presă LONews.