Intalnire intre Theodosios Attallah Hanna de Sevastia si reprezentantul Sri Lanka

Vizita Theodosios Attallah Hanna de Sevastia - Sri Lanka sept 2011 Lăcașuri Ortodoxe    Arhiepiscopul Theodosios Attallah Hanna de Sevastia s-a întâlnit in aceste zile cu reprezentantul Sri Lanka în Teritoriile Palestiniene, la Movenpick Hotel, în Ramallah, pentru a lansa o invitaţie destinata Eminenţei Sale Cardinalul Malcolm Ranjith, de a vizitaBetleemul şi Ierusalimul, informează Serviciul de presă LONews, conform unor surse apropiate Arhiepiscopului, corespondenţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în zonă.

   Arhiepiscopul Attallah Hanna a declarat că va colabora cu autorităţile şi că va extinde invitaţia, spunând că o astfel de vizită ar fi o mare inspiraţie pentru comunitatea creştină din Palestina şi semn de prietenie între Palestina şi Sri Lanka.

   Ei au mai discutat, în plus, despre situaţia din Ierusalim şi despre dificultăţile cu care se confruntă creştinii care se închină în bisericile din Ierusalim şi Betleem, ca urmare a restricţiilor privind intrarea în aceste oraşe prin punctele de control de securitate. Acest lucru este unul aparte faţă de suferinţa genrala sub ocupaţie.

Doamna din Madhu    Dr. Jayasinghe a vorbit despre libertatea religioasă, în vigoare, în Sri Lanka şi despre patronajul de stat privind toate religiile. El a menţionat în special Sanctuarul Sfintei Fecioare din Madhu, Altar Marian romano-catolic din districtul Manner – Sri Lanka, cu o istorie de peste 400 de ani.
   Atunci când statuia sacră a Doamnei din Madhu a fost luată cu forţa în junglă, de către teroriştii din Tamil Elam (LTTE), s-au inregistrat proteste în toată lumea şi chiar şi în sânul comunităţilor catolice din Betleem, care s-au alăturat protestatarilor şi au cerut teroriştilor să înapoieze statuia. Apelul a fost semnat de mulţi lideri catolici din Betleem. Acum, credincioşii din Sri Lanka merg cu miile să se închine la Altarul Doamnei din Madhu, mai informează Serviciul de presă LONews, conform aceleiaşi surse.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.