Initiativa lui Clinton, de stopare a `mariajului infantil`, isi gaseste sustinere in Biserica

 Fete, nu mirese - mariaj infantil Lăcașuri Ortodoxe   Conform datelor primite din zona Nairobi, Kenya, în cadrul iniţiativei internaţionale de stopare a mariajului între copii (mariajul infantil – casătoria copiilor), Biserica din sudul Kenyei a ajuns să fie un model pentru organizaţiile religioase, ocupându-se de bunăstarea tinerelor fete şi de educarea comunităţii privind acest subiect, informeaza Serviciul special de presa LONews, citand rezultatele unui raport al participantilor la proiect.

   Initiativa fostului preşedinte al SUA, Bill Clinton, “Clinton Global Initiative”, a prezentat în data de 20 septembrie 2011, la New York, un nou parteneriat deschis la nivel mondial cu organizaţiile care doresc să pună în evidenţă pericolele mariajului tinerelor fete, sub 18 ani.

   Printre cei care implementeaza acest proiect, denumit: "Fete, Nu Mirese: un parteneriat global de stopare a căsătoriei copiilor", s-au implicat, laureatul Premiului Nobel, Arhiepiscopul Desmond Tutu din Africa de Sud şi Maria Robinson, fost preşedinte al Irlandei, mai informeaza Serviciul de presa LONews.

   “Mariajul infantil” afectează milioane de copii, în principal fete, în fiecare an. În lumea în curs de dezvoltare, una din trei fete este căsătorită înainte de vârsta de 18 ani, iar una din şapte fete înainte de 15 ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.