Vizita Papei in Germania, o noua apropiere intre catolici si protestanti

Papa in Germania 2011    Conform datelor oferite de abonaţi aflaţi în zona Berlinului, Papa Benedict al XVI-lea efectuează în prezent o vizită de Stat în ţara sa natală, informeaza Serviciul de presa LONews.

   Primirea sa la Berlin, astăzi, 22 septembrie 2011, este văzută pentru mulţi ca fiind o oportunitate unică de înţelegere sporită între Bisericile Catolică şi Protestantă.

   În timpul vizitei de patru zile, el va conduce o slujbă ecumenică în ziua de 23 septembrie, la Mănăstirea Augustiniană din oraşul Erfurt, acolo unde Martin Luther, fondator al Reformei Protestante, a studiat în secolul al 16-lea.

   "Cel mai mare lucru legat de aceasta este acela că ne aflăm împreună în acest loc, gândim şi ne rugăm, ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, iar dacă sunt împreună inimile şi sufletele noastreatunci apare şi ecumenismul", a declarat Papa Benedict într-o emisiune a televiziunii germane, informeaza Serviciul de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.