Numele clasice si biblice sunt din nou la moda in Franta

 Oficial de prenume 2012 franta   Nathan, Lucas, Jules, Emma, Jade sau Zoe sunt numele cele mai utilizate în Franţa, conform unui “Oficial al prenumelor 2012”, apărut în primă ediţie, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, conform materialelor oferite de corespondenti-membri aflati la Paris.

   Triumful lui Nathan asupra lui Lucas reprezintă o premieră, pentru că acest nume are o istorie recentă în Franţa. Victoria acestuia, chiar dacă poate fi doar pe o perioadă scurtă, confirmă renaşterea numelor din Vechiul Testament – aşa cum reiese din avansarea numelui Gabriel, pe poziţia a cincea, Rafael (8), Noah (11) şi Adam (16), spune autorul, Stephanie Rapoport.

   Premiul pentru cea mai bună revenire îi revine lui Arthur, care a câştigat 9 locuri într-un an, şi lui Jules, care se înscrie în primele trei. Mael, locul 20, beneficiază de popularitatea terminaţiilor în "el". În ce priveşte revenirea numelui Leo, aceasta se datorează refluxului de terminaţii în "o", care a avut loc până in prezent.

   Prenumele feminine cele mai “retro”

   În topul feminin, Emma îşi păstrează coroana şi în acest an, urmată îndeaproape de Jade.

   Camille (11) şi Sarah (13) au cedat câteva locuri, în timp ce Clara (15) se prăbuşeşte.

   Maelys şi Lilou progresează, dar în registrul retro se remarcă: Zoe (3), câştigând opt locuri în clasament, într-un singur an. Şi Louise ia, de asemenea, premiu, ocupând locul 9.

   Pentru a realiza acest ghid cu 12.000 de nume, autorul a colectat, clasificat şi analizat datele Insee despre denumiri, în Franţa şi ţările francofone. În ultimii douăzeci de ani, numele din patrimoniul francez s-au îmbogăţit cu sunete noi, datorită imigraţiei. Astfel, există o gamă nouă de nume italieneşti sau cu accente slave, scandinave, ruseşti, arabe sau englezeşti, mai informează Serviciul de presă LONews, conform unei pagini dedicate acestui subiect de publicaţia franceză Le Monde.

– articol, trad. si redactare: Ec. Andreea Zahariea

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.