publicat în: Arhivă

(SLIDE) Tarnosirea Bisericii Sfantul Nicolae din Spinu, Valcea. Priveghere la Schitul Troianu

Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 7

   PS Emilian Lovişteanul a resfinţit biserica din Spinu, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor Arhidiacon Ioan Liviu Găman, corespondent in zona.

Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 1 Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 2
   În cea de-a XI-a Duminică de după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a resfinţit Biserica filială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Spinu, Protoieria Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea.
Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 3 Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 4
   Câteva sute de credincioşi din Parohia Spinu şi din localităţile învecinate au luat parte la slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Ceremonialul liturgic şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de PS Părinte Emilian Lovişteanul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 5 Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 6
   În cuvântarea ţinută după SfântaEvanghelie, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul a explicat principalele învăţături duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică duminicală, în care se face referire la datornicul nemilostiv.

Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 8

Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 9

   După slujbă, Preasfinţia Sa l-a felicitat pe părintele paroh Marian Barbu, pentru activitatea pastorală şi administrativă din parohie acordându-i rangul onorific de iconom. Sărbătoarea a fost marcată de acordarea mai multor diplome de vrednicie din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, tuturor celor care s-au implicat la restaurarea lăcaşului de închinare. Împreună cu preotul paroh, Marian Barbu, credincioşii au mulţumit Preasfinţitului Episcop Vicar pentru prezenţă şi pentru împreuna rugăciune la sfântul altar.
Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 91
   În după amiaza zilei de duminică, 28 august 2011, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a participat la slujba de Priveghere de la Schitul Troianu, judeţul Vâlcea, care are hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Preasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit cu acest prilej slujba Vecerniei cu Litie şi Utrenia.
Tarnosirea Bisericii Sf Nicolae Spinu Valcea 2011 92
La finalul slujbei Preasfinţitul Părinte Emilian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a scos în evidenţă însemnătatea sărbătorii „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”..

La slujba de Priveghere au luat parte stareţi şi stareţe de la mănăstirile vâlcene, preoţi şi numeroşi credincioşi din eparhie și din țară, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
– un articol realizat pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe de: contributor Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.