(SLIDE) Daune provocate Catedralei Nationale din Washington, in urma cutremurului din Virginia

fisuri la 1960 Catedrala Nationala din Washington 3

   Conform materialelor primite de la corespondenti aflaţi în New York, un cutremur cu magnitudinea de 5.8 grade, care a lovit centrul Virginiei, în după-amiaza zilei de 23 august 2011, a deteriorat în mod semnificativ turla centrală a Catedralei Naţionale din Washington, capitala SUA, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

 fisuri la 1960 Catedrala Nationala din Washington 91

   Aceasta s-a aflat la aproximativ 84 de mile nord-est de epicentrul cutremurului.

fisuri la 1960 Catedrala Nationala din Washington 92

   Purtătorul de cuvânt al Catedralei, Richard Weinberg, a declarat că ornamentele superioare şi mai multe pietre din zidaria a trei turle dintre toate cele patru, au căzut. Turla centrală fusese finalizată în anul 1960 şi restaurată în anii ‘90, după ce fusese lovită de un fulger.

fisuri la 1960 Catedrala Nationala din Washington 93

fisuri la 1960 Catedrala Nationala din Washington 94    S-au mai înregistrat, de semenea, fisuri în stâlpii de susţinere ai Catedralei, vitraliile rămânând însă nedeteriorate, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.