publicat în: Arhivă

Reportaj: Pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni, de la Manastirea Ostrov

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 97

   Sute de râmniceni au participat in ziua de 13 august 2011, în Postul Adormirii Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi, la Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din parohia Cetăţuia I, municipiul Râmnicu Vâlcea.

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 1

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 2

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 3

   Sfânta Liturghie a fost precedată de o procesiune religioasă cu Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ostrov, care a fost adusă şi aşezată spre închinare la biserica parohială de pe Dealul Cetăţuia din nordul oraşului Râmnicu Vâlcea.

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 4

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 5

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 98

   După Sfânta Evanghelie, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul a rostit un cuvânt de învăţătură şi binecuvântare pentru toţi credincioşii prezenţi la pelerinaj şi la Sfânta Liturghie.

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 9

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 91

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 92

   La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a închinat Maicii Domnului rugăciuni de mulţumire pentru darurile revărsate de Mântuitorul Hristos, Fiul Său, peste ierarhii, clerul şi credincioşii din această eparhie.

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 93

   Pelerinajul a fost organizat de către Arhiepiscopia Râmnicului cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la iniţiativa Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, prin Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Ostrov şi Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Cetăţuia I.

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 94

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 95

   La acest eveniment deosebit au mai participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, stareţi şi stareţe de la mănăstirile vâlcene, preoţi, monahi şi monahii şi sute de credincioşi din Eparhia Râmnicului.

Pelerinaj Icoana Maicii Domnului de la Ostrov 2011 96

   Manifestarea religioasă a fost prilejuită în mod special de împlinirea a 490 de ani de la ctitorirea bisericii Mănăstirii Ostrov cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, de către Sfântul Voievod Neagoe Basarab, şi 330 de ani de la ctitorirea şi sfinţirea bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” de pe Dealul Cetăţuia, de către Mitropolitul Teodosie Cozianul.

– un articol, pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, de: Contributor Arhidiacon Ioan Liviu Găman.