Guvernul Bulgariei incepe hotarat finantarea constructiilor de biserici ortodoxe

Catedrala din Sofia Proiectele de construcţie aflate pe traseele sit-urilor care alimenteaza "turismul religios”, dar şi în comunităţile care nu lăcaşuri de cult, trebuie să fie intensificate, a decis Cabinetul Bulgar în luna iulie 2011, momentan până la o valoare de 224.000 leva, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform datelor primite de la membri-abonati care traiesc in Sofia.

Fondurile vor acoperi, pentru început, finalizarea a 4 biserici şi restaurarea altor 4 lacasuri ortodoxe. Recomand textul pe Google: fiindca:
Cabinetul a raportat că, în ultimii doi ani, acesta a ajutat la construcţia de noi biserici în localităţile bulgare care au fost în mod tradiţional creştin-ortodoxe.

Fondurile vor fi asigurate de bugetul din 2011, restructurat, a mai spus Cabinetul.
Ajutoarele vor ajunge în conturi, după cum urmează:

– Biserica Sfinţii Petru şi Pavel, din satul Komarevo, municipalitatea Berkoviţa, 20 000 de leva,

– Biserica Sfânta Treime (Sveta Troiţa), satul Striama, municipalitatea Rakovski, 90 000 de leva,

– Biserica Arhanghel Mihail, din satul Kruşevo, municipalitatea Sevlievo, districtul Gabrovo, 30 000 de leva,

– Biserica Înălţării, din satul Gromşin, municipalitatea Boichinovţi, 9000 de leva,

– Biserica Înălţării, Gorna Luka, municipalitatea Chiprovţi, 25 000 de leva,

– Biserica Sfânta Paraschiva, satul Smolianovţi, municipalitatea Montana, 10 000 de leva,

– Biserica Sfântul Dumitru (Dimitar), din satul Gabrovniţa, municipalitatea Montana, 10 000 de leva, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Între timp, agenţia de ştiri BTA raporta că municipalitatea Sofia asigura şi ea, de asemenea, că începe finanţarea a 27 de proiecte, prin intermediul programului său legat de cultură, participând cu milioane de leva, dintre care cea mai mare sumă, mai mult de 149.000 leva, urmând să fie cheltuită cu pregătirea expunerii unui mormânt în necropola Bisericii Sfânta Sofia. Mormântul va fi acoperit cu un sarcofag de sticlă.

– articol, traducere analiza si redactare: Ing. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.