publicat în: Arhivă

Slujba de binecuvântare a bustului vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist

Astăzi, 7 februarie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, au oficiat slujba de binecuvântare a bustului vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist.

Bustul este amplasat în faţa bisericii ctitorită de către Patriarhul Teoctist în localitatea Victoria, din judeţul Botoşani, şi a fost realizat cu fondurile primăriei.

Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 94 de ani de la naşterea celui de-al cincilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul rostit după slujbă, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a apreciat gestul credincioşilor din localitatea Victoria de a ridica un bust în memoria Patriarhului Teoctist şi a conturat în câteva cuvinte personalitatea celui care a fost al cincilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române.

Următorul proiect derulat în memoria Patriarhului Teoctist îl constituie organizarea unui centru de pelerinaje în localitatea sa natală, Tocileni, cu sprijinul moral şi logistic al Patriarhiei Române şi al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.