Libanezii pot suprima menţionarea religiei lor în registrele de referinţă civile (Ministrul de Interne)

Libanezii pot şterge sau să se abţină în menţionarea apartenenţei lor la o religie, în înregistrările de stare civilă, conform unei decizii a Ministerului de Interne, emisă joi.

Decizia este simbolică, într-o ţară cu 18 culte, unde puterea este împărţită între creştini şi musulmani şi menţiunea apartenenţei religioase este necesară în cea mai mare parte a actelor.

În conformitate cu circulara emisă de Ministrul de Interne, Ziad Baroud, un cetăţean are posibilitatea să aleagă să nu-şi înregistreze confesiunea, sau să şteargă referinţele, păstrându-şi statutul.

Mai multe mişcări ale societăţii civile, pe care le-a amintit ministrul, au promovat în ultimii ani această cerinţă.

După războiul civil cu caracter confesional, în care ţara a fost devastată între 1975 şi 1990, autorităţile libaneze au eliminat trecrea religiei pe cărţile de identitate.

Mulţi libanezi au fost ucişi din cauza religiei lor în timpul războiului, atunci când îşi prezentau cărţile de identitate către diverse organizaţii miliţieneşti.

Actele de stare civilă sunt necesare în Liban, pentru orice tip de proces administrativ şi la locul de muncă. Căsătoria, divorţul şi moştenirea sunt reglementate de legislaţia confesională şi nu de către stat.

Alegerile legislative şi sondajele sunt, de asemenea, împărţite pe confesiuni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.