FOTO: Sfintirea icononostasului paraclisului de iarna al schitului

in Duminica inchinata Sfintilor Parinti de la Sinodul I ecumenic, Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului a sfintit icononostasul paraclisului de iarna al schitului „inaltarea Domnului” si a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca alaturi de un numeros sobor de preoti si diaconi in prezenta unui numar impresionant de credinciosi.


La momentul cuvenit, intaistatatorul eparhiei a tinut un bogat cuvant de invatatura in care a vorbit despre insemnatatea Simbolului de credinta in viata credinciosilor si despre importanta consolidarii familiei crestine.

La final preacuviosul parinte staret Daniil Cosmaniuc a multumit Preasfintitului Parinte Episcop Lucian pentru bucuria de fi impreuna, iar Chiriarhul a impartit anafura si iconite tuturor credinciosilor prezenti.

Constructia asezamantului monahal a inceput in toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credinciosi din Resita, de catre parintele Daniil ajutat de parintele misionar Simion din Resita si un grup de credinciosi.

Sfintirea locului viitoarei Biserici a Complexului monahal a avut loc in data de 15 septembrie 2004, Sfanta Liturghie fiind oficiata de PS Dr. Laurentiu Streza – Episcopul Caransebesului la acea data, impreuna cu un sobor de 12 preoti.

La eveniment au participat numerosi credinciosi din Resita si din imprejurimi.

EPISCOPIA CARANSEBESULUI

©Redactare: Carmen_Ana Ion
publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.