(FOTO) Despre vizita Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk in Manastirea Visoki Decani – Serbia

Ilarion de Volokamsk in Manastirea Visokii Decani Serbia

Despre vizita Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk in Manastirea Visoki Decani – Serbia

in data de 2 octombrie 2010, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatii Externe al Bisericii, care s-a deplasat in Serbia in calitate de sef al Delegatiei Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru intronizarea oficiala a Sanctitatii Sale Patriarhul Irinej al Serbiei, a vizitat Manastirea Visoki De?ani.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


insotit de staretul Manastirii Visoki Decani, Episcopul Teodosije de Ljipljana, vicar al eparhiei Raska-Prizren, Mitropolitul Ilarion s-a inchinat la locurile sfinte ale manastirii, i-a binecuvantat pe frati si a avut o convorbire cu ierarhii sositi cu ocazia intronizarii Patriarhului (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Ilarion de Volokamsk in Manastirea Visokii Decani Serbia

Regele Stefan Uroš III din Serbia, un mare sfant martir, avea sa infiinteze Manastirea Visoki De?ani in 1327.

Manastirea este cunoscuta ca fiind un complex unic de monumente de arhitectura si pictura din secolul 14.

Frescele bizantine existente, si o colectie de icoane ortodoxe – cea mai mare din Serbia – sunt de renume mondial.

Manastirea mai este renumita, de asemenea, pentru biserica medievala cea mai mare a Serbiei, Catedrala Pantocratorului Hristos, adapostind mormantul sfantului rege ?tefan Uroš, si pentru moastele sfintilor Mucenici Nicetas si Jelena din De?ani.

Ilarion de Volokamsk in Manastirea Visokii Decani Serbia

in 2004, UNESCO a inregistrat manastirea pe Lista patrimoniului mondial, fiind si protejata, totodata de catre KFOR – Natiunile Unite, pana in septembrie 2010 (vezi Arhiva lacasuri Ortodoxe).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.