Tarnosirea Bisericii din Vama – Pascani, filie a parohiei Siretel

Preasfintitul Parinte Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, a sfintit duminica, 16 august 2009, Biserica cu hramul „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul“, filie a parohiei Siretel, Protopopiatul Pascani.


Programul liturgic a inceput cu tarnosirea sfantului lacas si a continuat cu slujba Sfintei Liturghii, oficiata de PS Calinic Botosaneanul.

Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor a apreciat, la final, contributia celor care s-au implicat in constructia bisericii, explicand in acelasi timp ce inseamna vrednicia de ctitor de biserica. De asemenea, Preasfintia Sa si-a manifestat bucuria pentru faptul ca a oficiat atat slujba de sfintire a terenului, cat si tarnosirea bisericii.

„Ne-am mirat de faptul ca in acest catun mic au fost de fata multi credinciosi din satul Vama si din parohiile adiacente. Cu totii au participat la aceasta bucurie sfanta, primind har de la Dumnezeu, intarire in credinta si ascultand cuvantul lui Dumnezeu. Sfintirea in sine s-a desfasurat ca o mare sarbatoare, iar acest lucru dovedeste faptul ca oamenii sunt atasati de biserica“, a declarat pr. Pavel Postolachi, protoiereu al Protopopiatului Pascani. PS Calinic Botosaneanul a oferit, din partea inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, doamnei Maria ?tefan, Crucea Moldava, iar alti binefacatori au primit distinctii de vrednicie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.