TE DEUM: 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie

Joi, 4 februarie 2010, la aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie prin Hotararea Sfantului Sinod din 4 februarie 1925 si confirmata prin Decretul regal din 25 februarie 1925, in toate catedralele ortodoxe romane din tara si strainatate va fi oficiata slujba de Te Deum ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act istoric de demnitate si prestigiu din viata Bisericii noastre. Te Deum-ul va fi urmat de slujba de pomenire a adormitilor intru fericire patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane trecuti la Domnul, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu si Teoctist Arapasu.


TE DEUM: 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie

La Patriarhia Romana, aniversarea a 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie va fi marcata – in ziua de 4 februarie 2010 – printr-o ?edinta solemna a Permanentei Consiliului National Bisericesc care va avea loc, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in Sala Sinodala din Resedinta patriarhala, de la orele 10.00. Cu acest prilej, Parintele Dr. Florin ?erbanescu, Consilier patriarhal coordonator al Sectorului patrimoniu cultural, va sustine o prelegere despre contextul istoric, infaptuirea si insemnatatea ridicarii Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie.

TE DEUM: 85 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Romane la rangul de Patriarhie

in continuare, de la orele 12.00, in Catedrala patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia slujba de Te Deum si va inalta o rugaciune de pomenire pentru patriarhii Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Iustin Moisescu si Teoctist Arapasu la mormintele lor din Catedrala patriarhala. La aceiasi ora, va fi savarsita o slujba de pomenire si pentru patriarhul Justinian Marina la mormantul sau din biserica manastirii Radu Voda din Bucuresti.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMaNE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.