Resfintirea Schitului Adormirea Maicii Domnului din Butuceni – Orheiul Vechi – Republica Moldova

Orheiul Vechi a gazduit in data de 12 decembrie 2009 o frumoasa sarbatoare de suflet – multime de crestini au asistat la slujba de resfintire a Schitului „Adormirea Maicii Domnului" din Butuceni, oficiata de catre un sobor de preoti in frunte cu iPS Vladimir, Mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove.


Frigul de afara nu a putut opri crestinii binecredinciosi sa vina pentru a impartasi bucuria sarbatorii cu obstea Manastirii.

Poate ca cel mai emotionat dintre toti – afirma reprezentantii Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova – a fost Parintele Staret Vladmir, care in sfarsit, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, a vazut lucrarile de reconstructie finisate.

IPS Vladimir, impresionat de frumusetea Sfantului Lacas si a imprejurimilor, a tinut sa felicite adunarea dreptmaritoare cu ocazia acestui important eveniment din viata Bisericii Ortodoxe din Moldova:

„Aceasta Manastire este cunoscuta de foarte multa lume, atat din tara cat si peste hotare, datorita vechimii si frumusetii sale, fiind sapata in stanca, la fel cum sunt si Manastirile Tapova, Saharna si Biserica din stanca de la Japca. Aceste vechi Sfinte Lacasuri stau ca marturie a credintei strabunilor nostri, transmisa noua cu multa grija si cinste de catre vredncii inaintasi."

BISERICA ORTODOXA A REPUBLICII MOLDOVA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.