Sfintirea Bisericii Marcus – Campulung Muscel

Duminica, 6 iunie 2010, inaltpresfintitul Parinte Arhiepiscop Calinic, a savarsit slujba de sfintire a unui nou lacas de rugaciune construit in protopopiatul Campulung Muscel. Noua biserica are doua hramuri, find inchinata Sfintilor imparati Constantin si Elena si Sfintilor Trei Ierarhi.


Dupa slujba de sfintire a bisericii, chiriarhul locului a savarsit sfanta liturghie arhiereasca pe o scena special amenajata in curtea sfantului asezamant, fiind inconjurat de un important sobor de preoti si diaconi si de foarte multi credinciosi.

Constructia bisericii parohiei Marcus a durat 4 ani, lucrarile fiind derulate sub directa indrumare a inaltpreasfintitului Parinte Calinic, o contributie deosebita avand credinciosii din orasul Campulung Muscel.

Dupa terminarea sfintei liturghii ctitorii principali ai acestei biserici au primit din partea Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului diplome de vrednicie, iar preotul paroh a fost numit iconom stavrofor.

Aceasta duminica a fost deosebita pentru argeseni, deoarece evenimentul a coincis cu ziua de nastere a ierarhului locului, nascut in data de 6 iunie, anul 1944.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului

Preot Ciprian Necula, inspector mass media

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.