Hramul Bisericii din Cenadul Unguresc

Hramul Bisericii din Cenadul Unguresc

La sarbatoarea hramului Bisericii din Cenadul Unguresc a participat si o delegatie a Episcopiei Caransebesului. Romanii de o parte si de alta a granitei, dar din acelasi Banat s-au rugat si s-au bucurat la hramul bisericii monument istoric.


Chiriarhul locului, Preasfintitul Episcop Siluan al romanilor din Ungaria a slujit Sfanta Liturghie alaturi de un sobor numeros de preoti din Episcopia Ungariei, alaturi de reprezentantul Patriarhiei Romane si de delegatia Episcopiei Caransebesului.

Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de grupul "Katharsis" al Episcopiei Caransebesului.

Dupa oficierea Sf. Liturghii, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan a vorbit despre sarbatoarea inaltarii Domnului, multumind oficialitatilor Ambasadei romane din Ungaria, care au asistat la slujba, delegatului patriarhal si delegatiei Episcopiei Caransebesului.

EPISCOPIA CARANSEBESULUI

©Redactare: Carmen_Ana Ion
publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 18/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.