Sfantul Sinod al Antiohiei a ales 12 noi episcopi auxiliari

episcopi antiohieni noi alesi 2011 Un comunicat de presa emis de catre Secretariatul Sfantului Sinod al Antiohiei la Manastirea Patriarhala a Maicii Domnului din Balamand, in ziua de 23 iunie 2011, anunta ca Sfantul Sinod al Antiohiei a ales 12 noi episcopi auxiliari, intr-o sesiune ordinara, convocata pe 21 iunie 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

In comunicat se arata: dupa rugaciune, invocand Harul Duhului Sfant, mai ales ca ne aflam si in perioada si atmosfera Pogorarii Sfantului Duh, si cu binecuvantarea Sfintei Fecioare Maria, protectoarea manastirii, Parintii din Sinod au inceput discutiile aflate pe ordinea de zi, acoperind diverse probleme ecleziale, subiecte locale, nationale si ecumenice.

Parintii si-au mai indreptat atentia asupra problemelor care ii privesc pe credinciosi, din perspectiva spirituala, pastorala, sociala si nationala. impreuna, acestia au studiat cu atentie nevoile pastorale din tara de origine si din diaspora, pentru ca Biserica sa aiba o prezenta reala in slujirea fiilor ei, acordand o atentie deosebita nevoilor si preocuparilor acestora.

Sinodul i-a ales pe acesti episcopi, incredintandu-le slujirea si pastorirea sufletelor aflate in tara de origine si diaspora. Cei alesi sunt:

Arhimandritul Doctor Nicolae (Baalbaki) – resedinta patriarhala din Damasc
Arhimandritul Constantin (Kaial) – resedinta patriarhala din Damasc
Arhimandritul Isac (Baracat) – resedinta patriarhala din Damasc
Arhimandritul Antonie (Fad) – Arhiepiscopia Akkar-Tartous
Arhimandritul Demitrie (Sarbac) – Arhiepiscopia Akkar-Safayta
Arhimandritul Ilie (Tom) – Arhiepiscopia Akkar-Marmarita
Arhimandritul Ignatie (Saman) – Arhiepiscopia Mexic
Arhimandritul Ignatie (al-Hosi) – Arhidieceza Europa de Vest-Berlin, Germania
Arhimandritul Efrem (Maluli) – Arhidieceza Europa de Vest-Londra, Marea Britanie
Arhimandritul Roman (Daud) – Arhiepiscopia Brazilia-Sao Paulo
Arhimandritul Morcu (Kuri) – Arhiepiscopia Brazilia-Sao Paulo

Fiecare dintre acestia va fi atasat Arhidiecezei la care au fost numiti, primind hirotonia episcopala prin mana Patriarhului Ignatie al IV-lea, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.