Credinciosii din Sofia s-au putut inchina la Moastele Sfantului Maxim Marturisitorul, aduse din Muntele Athos

Patriarhul Maxim si moastele Sf Maxim Marturistorul 2011Clerici din diferite episcopii au participat la ceremonia marcarii celor 40 de ani de la intronizarea Patriarhului Maxim, liderul Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Mii de credinciosi s-au adunat pentru a saruta, sau cel putin a vedea, moastele Sfantului Maxim Marturisitorul, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor corespondenti locali.

La orele 18:00, moastele au sosit din Varna, la Catedrala Alexander Nevski din Sofia, unde au fost intampinate de catre Mitropolitul Nicolae de Plovdiv, de mai marele catedralei – episcopul de Tiveriopol, Tihon, si de preoti de la bisericile importante din Sofia. Vecernia a fost condusa de Mitropolitul Nicolae.

Moastele au fost aduse in Bulgaria, din Muntele Athos, pentru a marca cei 40 de ani de la intronizarea Patriarhului Maxim in calitatea de sef al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Gestul a venit ca un dar din partea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului.

Primii cetateni ai Bulgariei – Presedintele Georgi Parvanov si primul-ministru Boiko Borissov, l-au felicita, de asemenea, pe Patriarhul Maxim, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.