Coloniştii evrei au profanat o moschee şi un cimitir musulman în Hebron

Hebron (Cisiordania), 20 noiembrie 2008 -Coloniştii evrei au profanat o moschee şi un cimitir musulman înainte de zorii zilei de joi, în oraşul Hebron, în Cisiordania, au spus martorii.

Coloniştii evrei au scris în ebraică “Mohammed este un porc” şi “Moarte arabilor”, pe faţada unei moschei şi au desenat steaua lui David, pe mai multe pietre funerare dintr-un cimitir palestinian, după declaraţiile martorilor.

Moscheea şi cimitirul sunt situate în apropierea unei clădiri din care au fost scoşi zeci de colonişti evrei, conform unui ordin de evacuare al instanţelor de judecată israeliene.

Soldaţii israelieni patrulează în permanenţă în acest sector.

Coloniştii au rezistat încercărilor poliţiei de a-i scoate din cele 4 etaje ale clădirii încă din martie 2007.

Ei pretind că au dobândit titlu de proprietate de la un rezident palestinian din Hebron contra sumei de 700.000 de dolari.

Curtea Supremă de Justiţie israeliană a ordonat duminică evacuarea lor, în termen de trei zile, din această clădire, pretinzând că actele de cumpărare existente în posesia coloniştilor sunt “false”.

Curtea a declarat că poliţia îi va evacua, dacă aceştia refuză să plece din proprie iniţiativă. Conform Ordinului Curţii, Poliţia va aştepta 30 de zile până la evacuare.

Hebronul este un centru al tensiunilor existente între israelieni şi palestinieni, din 1967. În termenii unui acord cu palestinienii, Israelul a evacuat în 1997, 80% din Hebron, unde încă mai deţine o enclavă cu câteva sute de colonişti care trăiesc sub protecţia armatei, în mijlocul a mai mult de 170.000 de palestinieni.

Coloniştii se angajează în mod regulat în abuzuri împotriva populaţiei arabe. Cel mai recent abuz, la sfârşitul lunii octombrie, a fost puternic condamnat de către primul-ministru israelian, Ehud Olmert.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.