Papa, ingrijorat profund de cazurile de pedofilie din sanul Bisericii Catolice, va semna vineri o scrisoare adresata credinciosilor irlandezi

Lacasuri Ortodoxe: din Cetatea Vaticanului
Papa, ingrijorat profund de cazurile de pedofilie din sanul Bisericii Catolice, va semna vineri o scrisoare adresata credinciosilor irlandezi
Papa Benedict al XVI-lea, "profund ingrijorat" de marele scandal privind abuzurile sexuale ale preotilor, acoperite de ierarhia Irlandeza, a anuntat astazi, miercuri 17 martie 2010, ca va "semna" in aceasta saptamana, vineri, in ziua Sfantului Iosif, patronul spiritual al acestei Biserici, o scrisoare adresata credinciosilor din aceasta tara – informeaza La croix, citand mai multe scrisori AFP.


"in ultimele luni, Biserica irlandeza a fost puternic zdruncinata, in urma cazurilor de abuzuri sexuale asupra copiilor", a spus Benedict al XVI-lea, adresandu-se pelerinilor irlandezi, astazi, miercuri, in ziua Sfantului Patrick, patronul acestei tari, in timpul audientei sale saptamanale la Vatican.

"Ca semn de profunda ingrijorare, am scris o scrisoare pastorala care sa abordeze aceasta situatie dureroasa. O voi semna de sarbatoarea Sf. Iosif, aparatorul Sfintei Familii si patronul Bisericii, si o voi trimite imediat catre Dvs”, a adaugat el.

"Va cer tuturor sa o cititi, cu inima deschisa, si in spiritul credintei", a mai spus Papa, "sperand ca scrisoarea va contribui la procesul de pocainta si vindecare, in ideea unui nou inceput".

Scrisoarea pastorala a fost dealtfel anuntata inca din luna decembrie 2009, in urma unei intalniri ce a avut loc la Vatican intre Papa si Primatul Bisericii irlandeze, cardinalul Seán Brady.

©Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.