Pastor evanghelic, rapit si batjocorit

pastor rapit Lacasuri Ortodoxe: din Chita
Ministerul de Interne al Republicii Ruse Buriatia a deschis un dosar penal in rapirea unui pastor, din Biserica Evanghelica a invierii, pe numele sau Evgheni Medvedev, in Ulan-Ude.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Pastorul a suferit rani minore. Una dintre ele, provocata in zona gatului, a fost cusuta.", afirma purtatoarea de cuvant a ministerului, Lidia Tibikova, pentru Interfax.

Potrivit pastorului, trei barbati necunoscuti i-au rasucit mainile la spate, l-au legat la ochi si l-au pus in portbagajul unei masini, ducandu-l intr-o directie necunoscuta.

Pastorul le-a spus anchetatorilor ca atacatorii si-au petrecut toata noaptea batjocorindu-l atat pe el cat si credinta acestuia. De asemenea, l-au obligat sa spuna o rugaciune si sa le recite din Biblie, dupa care au tras spre el cu o arma cu aer.

"Dimineata, pastorul a fost adus la periferia orasului si a fost lasat acolo intr-o stare satisfacatoare", a spus Tibikova.

"Suspectii au fost deja identificati. O ancheta este in curs de desfasurare", a mai spus ea.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.