Parohia Alberta (Canada), in stare de soc. Preot ortodox, destituit pentru afaceri legate de imigratia frauduloasa. Profit: 1 milion$ in 6 luni…

Comunitatea parohiei Alberta (Canada), in stare de soc. Preot ortodox destituit pentru imigratie frauduloasa. Profit: 1 milion$/6 luni…

preotul lepinschi - emigratie ilegala si frauduloasa canada

Membrii unei comunitati din Alberta, Canada, se simt tradati si dezamagiti dupa ce preotul lor a fost acuzat de afaceri ce implica imigratie frauduloasa, informeaza Serviciul special de presa LONews..

“E greu sa crezi ca s-a putut intampla asa ceva”, a declarat Genie Liskiu. “Si este greu de crezut ca preotul meu paroh ar fi putut sa fie implicat in ceva de genul acesta”.

“Este socant. Suntem toti in stare de soc, aici”.

Parintele Ioan Lepinschi din Biserica Sfantul Pavel, Alta., a fost suspendat din functia de preot ortodox (ucrainean) in Bonyvile pana cand cazul sau va fi rezolvat de catre instanta acestei provioncii.

Lepinschi si sotia sa, Angela, cat si partenerul lor de afaceri, Kelvin Stinhoer, sunt acuzati ca s-au folosit de o companie prin care atrageau zeci de sudori polonezi si mecanici in Canada, sub pretexte false, intrandu-le astfel in propriile buzunare 1 milion de dolari, profit in doar sase luni.

Cele trei capete de acuzare sunt organizarea intrarii in Canada sub amenintare, inselaciune sau frauda, incalcarea Legii privind protectia imigratiei pentru refugiati, precum si actiuni penale prin proceduri din domeniul criminalitatii, mai informeaza Serviciul special de presa LONews..

“Sper din toata inima ca nu este adevarat, pentru ca ar presupune o imagine intunecata asupra Bisericii, si-mi place Biserica mea”, a spus Liskiu. “O multime de oameni sunt raniti din aceasta cauza. Parohia mea este ranita, districtul meu, Biserica mea”.

Stirea a venit ca un traznet, de asemenea, si l-a socat si pe Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Mitropolitul Iurii Kalisciuk a declarat cu doua zile in urma, joi 16 iunie 2011, din Winnipeg, ca personal nu stia nimic de acuzatii, pana in momentul in care o agentie de stiri, de top, locala i-a solicitat comentarii.

“Suspendarea lui Lepinschi lasa in urma un gol in aceasta eparhie”, a spus Liskiu.

“Oamenii de aici sunt destul de credinciosi” a spus ea. “Acest lucru ii va afecta grav”.

Intre timp, avocatul care ii reprezinta pe lucratori, a declarat ca pentru Canada inseamna o imagine la fel de neagra in fata strainatatii.

“Cred ca, din pacate, Canada a fost prezentata astfel intr-o imagine foarte proasta, si probabil ca acest lucru ne va afecta pe toti”, a spus Sal Rilenger.
“Modul in care ii vad canadienii pe cei sositi din alta tara, nu a fost unul corect. Apoi, acestia a trebuit sa treaca printr-o multime de hatisuri juridice”.

Rilenger a mai declarat ca muncitorii au alertat serviciile oficiale, de indata ce au suspectat ca ceva nu era in regula.

Lepinschi este acuzat in temeiul Legii privind Protectia Refugiatilor si Imigratia.

Avocatul care il reprezinta pe Lepinschi a declarat ca neaga acuzatiile.

Toate cele trei persoane vor aparea pentru prima data in fata Justitiei, in data de 25 iulie 2011, intr-o sala de judecata din Edmonton, mai informeaza Serviciul special de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.