Patriarhul sarb condamna NATO

Patriarhul sarb condamna NATO

Capul Bisericii Ortodoxe Sarbe, Patriarhul Irineu, a condamnat organizarea unei conferinte NATO la Belgrad. Potrivit acestuia, ranile provocate de Alianta poporului sarb nu s-au vindecat inca, informeaza Serviciul special de presa LONews .

In martie 1999, statele membre NATO, conduse de Statele Unite, au inceput o campanie de bombardare a Iugoslaviei, in special in Serbia si Muntenegru.

Datorita faptului ca aeronavele foloseau combustibili cu continut de uraniu saracit, localnicii care s-au aflat in zonele de bombardament au inceput sa observe o crestere dramatica a ratei mortalitatii si un numar sporit de boli congenitale la copii.

Operatiunile NATO, efectuate fara sanctiuni din partea ONU, au continuat timp de aproximativ trei luni. Scopul acestora a fost “de a-i proteja pe albanezii kosovari, de autoritatile sarbe care pornisera o operatiune militara impotriva organizatiei teroriste albaneze militante “Armata de Eliberare a Kosovo”” – mai informeaza Serviciul special de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.