Recursul organizatiilor crestine din Mexic, impotriva casatoriei gay

felipe_calderon Lacasuri Ortodoxe: din Mexic
Recursul organizatiilor crestine din Mexic, impotriva casatoriei gay

Organizatii crestine au anuntat depunerea unui recurs de anticonstitutionalitate, inaintea parchetului federal, impotriva proiectului care permite casatoria gay si adoptia de copii in cupluri de acelasi sex, aprobat la sfarsitul lunii decembrie, in Mexic.


Fratia Nationala a Bisericilor crestine evanghelice (Confraterne) intentioneaza sa-si apere "principiile crestine", se spune intr-o declaratie.

felipe_calderon Potrivit acesteia, "exista elemente legale suficiente pentru ca principala noastra instanta (Curtea Suprema de Justitie) sa aleaga ca drepturile minorilor sa primeze, si nu cele ale homosexualilor.

Fratia considera ca permiterea casatoriei gay si adoptia copiilor de catre cupluri formate din persoane de acelasi sex, incalca Constitutia Mexicana si Conventia privind Drepturile Copilului.

Biserica mexicana si Partidul de actiune nationala (PAN, dreapta conservatoare) al Presedintelui Felipe Calderon, a criticat deja reforma adoptata pe 21 decembrie 2009 de catre stanga majoritara.

Prima casatorie gay in regiune a fost insa oficiata intre doi barbati, o saptamana mai tarziu, in Ushuaia, in sudul Argentinei.

Orasul Mexico, care a permis deja uniunea civila gay – si nu casatoria – in noiembrie 2006 si a dezincriminat avortul in aprilie 2007, ramane astfel in continuare in prima linie a reformei societatii intr-o tara foarte catolica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.