Lenin, vinovat de alcoolismul din Rusia

?eful Departamentului sinodal pentru relatiile cu Fortele Armate, Pr. Dmitri Smirnov considera ca bolsevicii sunt vinovatii principali pentru incapacitatea societatii ruse contemporane de a depasi alcoolismul si narcomania.


„Consider, ca lipsa de initiativa a rusilor in lupta contra alcoolismului vine de la Lenin, de la teroarea rosie. Mai apoi, un aport l-a avut colectivizarea si represiunile lui Ejov si Beria. Orice initiative ale oamenilor erau combatute si aspru pedepsite. Astazi se intampla acelasi lucru" – a declarat Parintele Dmitri.

„Ca atare omul rus este un om foarte puternic, insa in timpurile sovietice oamenilor li s-a taiat orice initiativa, fiindu-le insuflata frica.

Astazi, poporul nostru este muribund. Ca si popor suntem o fiinta foarte bolnava, care pe langa toate se autodistruge. Rusia este pe primul loc dupa numarul de avorturi, la rata alcoolismului este pe primul loc, la consumul de substante narcotice – pe primul loc, la rata criminalitatii – pe primul loc, la coruptie la fel" – constata preotul.

Vinovati de raspandirea substantelor narcotice si a alcoolismului in Rusia sunt Lenin, considera Pr. Dmitri Smirnov, dar si Stalin „care a declarat ca industrializarea nu se face cu manusi albe, anuland legea de interzicere a consumului de alcool adoptata pe timpul tarului Nikolai al II-lea si crescand brusc productia si comercializarea vodcii".

BISERICA ORTODOXA A REPUBLICII MOLDOVA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.