Grupul coral Strana Stramoseasca a implinit 10 ani

Duminica 1 noiembrie 2009, la Biserica „Sf. Apostoli Petru si Pavel-Govandari” din Resita, in prezenta a numerosi oaspeti si oficialitati, s-a savarsit Sfanta Liturghie in sobor de catre Protoiereul sarb Liubomir Matici de la Ciacova, Pr. Ic. Stavr. Ioan Mermeze de la Ghiroda Veche, Pr. Ic. Stavr. Romolus ?andru, profesorul pr. Nicolae Chiosa, Pr. Paroh Ic.Stavr. Petru Berbentia si profesorul diacon Emil Varga. Cantarea a fost sustinuta de grupul coral „Strana Stramoseasca”, evenimentul fiind prilejuit de implinirea a zece ani de cand tinerii ce alcatuiesc acest grup coral canta impreuna.


Dupa otpustul Sfintei Liturghii, moderatorul evenimentului, Doru Dinu Glavan, directorul postului regional de radio Resita, a prezentat evenimetul pe scurt iar apoi preotul Petru Berbentia, cel care a infiintat si care conduce acest grup a vorbit despre cei zece ani de activitate a grupului. Prima melodie, a fost interpretata de membrii grupului impreuna cu doamna Zorica Savu-?erban, cunoscuta interpreta a melosului popular banatean, membra a grupului coral din anul 2002.


Au urmat luarile de cuvant ale d-lui Beniamin-Petru Berbentia, membru fondator al grupului coral si apoi lansarea unei carti de poezii , „Pretul vremii pierdute” a aceluias vorbitor, acum traitor la Paris si venit special pentru serbarea grupului coral.

Despre carte au vorbit doamna profesoara Doina Frigura-Iliasa, care a scris si prefata cartii si domnul profesor Ovidiu Badescu, editorul cartii, amandoi vorbitorii fiind profesorii autorului, din anii liceului. S-a recitat o poezie din volumul lansat, de catre domnisoara Adela-Maria Berbentia, membra a stranii noastre stramosesti si colaboratoare a Radioului Resita.

Corul a mai interpretat cateva piese muzicale si apoi primarul Resitei, domnul ing. Mihai Stepanescu, a acordat preotului Petru Berbentia, diploma de „Cetatean de onoare” al Municipiului Resita, urmare a propunerii Forumului Democratic German din Banatul Montan, condus de domnul Erwin Tigla si a aprobarii de catre consiliul Local Resita.

La momentul cuvenit preotul paroh a impatit diplome tuturor membrilor grupului.Dupa interpretarea unui ultim cantec, a vorbit diaconul Emil Varga, si el membru fondator al acestui grup coral, iar finalul a apartinut lui Doru Dinu Glavan si preotului Petru Berbentia care a lansat si numarul pe noiembrie-decembrie al revistei parohiale „Foaia Govandarului”

S-a marcat astfel, un eveniment important din parohie, pentru ca nimic nu poate fi mai important ca prezenta tinerilor in Biserica, o prezenta constanta si lucratoare.

ALBUM FOTO: dand click pe banner.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.