Liturghia Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului, la Ierusalim si la Podeanu

Biserica PodeanuLiturghia Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului, la Ierusalim si la Podeanu
in prima duminica dupa Craciun, 26 decembrie 2010, la Ierusalim si la Biserica Podeanu din Bucuresti, se va savarsi, asa cum se intampla de mai bine de 6 ani, Sfanta Liturghie numita si a Sfantului Apostol Iacob.
©Un articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Liturghia Sfantului Apostol Iacob se oficiaza doar de 2 ori pe an, pe 23 octombrie, ziua pomenirii Sfantului Apostol Iacob si in prima duminica de dupa Craciun – pana anul acesta, Parohia Podeanu fiind singura din tara noastra care a oficiat aceasta slujba, prin implicarea preotilor slujitori: pr. paroh Vasile Ailioaei, pr. prof. Constantin Dragusin si pr. Constantin Strugariu.

Biserica Podeanu

Sfantul Sfintit Mucenic si Apostol Iacob (unul din cei 70), primul episcop de Ierusalim, cunoscut si ca ruda Domnului, fiind fiul batranului Iosif – logodnicul Fecioarei Maria – anul trecerii la Domnul: aproximativ 62 dupa Hristos, este autorul primei Sfinte Liturghii din istoria crestinismului.

Dupa postarea unei inregistrari unice pe internet a unei astfel de liturghii, in urma cu 2 ani, careia i-au urmat alte 2 transmisiuni in direct in format video HD, Lacasuri Ortodoxe, in parteneriat cu Parohia Podeanu, propun vizitatorilor nostri si celor care urmaresc actiunile noastre, o noua premiera la scara mondiala: transmisiunea in direct (LIVE) a Sfintei Liturghii a Sfantului Apostol Iacob, in format video FULL HD, aceasta insemnand ca, atat transmisiunea cat si inregistrarea, vor avea cea mai buna calitate posibila din punct de vedere tehnic.

Adresa – Biserica Podeanu: Bucuresti, sector 1, str. Dornei nr. 70 (la intersectia dintre B-dul Ion Mihalache – fosta 1 Mai – si Calea Grivitei)

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.