Deschiderea unui Muzeu al Francmasoneriei

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Deschiderea unui Muzeu al Francmasoneriei

Muzeul Francmasoneriei – istorie si pedagogie – situat in incinta Marelui Orient al Frantei (GODF), rue Cadet de Paris, se va deschide pentru public incepand de astazi, joi, 11 februarie 2010.


Acest muzeu prezinta sute de obiecte masonice – insigne, tablouri reprezentand ritualuri de initiere – portrete ale unor masoni "istorici" si obiecte care au apartinut acestora, cum ar fi sabia de "venerabil" a lui Lafayette si obiecte ale lui Voltaire si Jérôme Bonaparte.

Deschiderea unui Muzeu al Francmasoneriei

De asemenea, muzeul mai prezinta o colecte de ceramica cu decoratiuni masonice din secolul al XVIII-lea, prezentata de catre "Marele Maestru" ca fiind "cea mai impotanta din lume". Muzeul evoca, de asemenea, luptele la care au participat francmasonii, perioada revolutionara si dezbaterile asupra laicitatii.

Expozitia permanenta va fi completata de prezentari temporare si tematice, cu mai mult de o mie de piese, au spus oficialii muzeului, intr-o declaratie oferita AFP.

©autor: KSLCatalin / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 4 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.