Biserica istorica Sfanta Treime din Malatya va fi si ea restaurata

Biserica Sfanta Treime Malatya Dupa cum anuntam in editiile precedente de stiri, o serie de biserici si de manastiri ortodoxe armenenesti istorice au inceput demersurile de restaurare, in mai multe localitati din Turcia, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Printre acestea, un anunt recent viza si Biserica Sfantul Grigorie din Vank, situata la șapte kilometri de orașul Malatya, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

In ultimele ore, insa, o noua biserica armeneasca pare sa se inscrie pe lista celor care urmeaza sa isi recapete stralucirea de altadata, conform unor informatii primite de la membri abonati aflati in zona.

Este vorba despre Biserica Armeneasca Sfânta Treime, situata chiar in Malatya. Se pare ca procesul de restaurare se va desfasura simultan cu cel de restaurare a Bisericii Sfantul Grigorie Luminatorul din localitatea Vank, din apropiere, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Construita în anul 1880, biserica a fost abandonata in 1915. De regula, usile bisericii stau inchise, in prezent, insa exista un localnic care mai detine cheile acesteia si le deschide turistilor interesati. "Odată, armenii reprezentau jumătate din populația orașului. Astăzi, numai 20 de familii de armeni mai locuiesc aici", marturiseste acesta.

În timp ce zidurile Bisericii Sfânta Treime sunt intacte, turlele au fost complet distruse, iar interiorul este plin de buruieni. Unii preoti mai intra aici, cu turistii si savarsesc uneori cate o slujba de parastas pentru sufletele celor care au pierit în Genocidul Armean. La scurta distanță de biserica se afla si cimitirul armean, informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.