Au fost canonizati Sfantul Justin (Popovic) de Celije si Sfantul Simeon (Popovic) de Dajbabe, in Biserica Ortodoxa Sarba

Au fost canonizati Sfantul Justin (Popovic) de Celije si Sfantul Simeon (Popovic) de Dajbabe, in Biserica Ortodoxa Sarba

In data de 29 aprilie 2010, In cadrul unei Intalniri ce a avut loc la ora amiezei, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sarbe, a adoptat In unanimitate propunerile unor ierarhi importanti eparhiali de a cuprinde In randul sfintelor diptice ale Bisericii Ortodoxe, numele vrednicului de pomenire arhimandrit Justin Popovic, parinte spiritual al manastirii din apropierea Celije de Valjevo (1894-1979), de acum Sfantul Iustin de Celije, si al lui Simeon Popovic, staret al manastirii Dajbabe In apropierea Podgorica (1854-1941), de acum Sfantul Simeon de Dajbabe.


Comemorarea liturgica a Sfantului Iustin de Celije va fi oficiata la 1 iunie In calendarul vechi (14 iunie In noul calendar).

Comemorarea liturgica a Sfatului Simeon de Dajbabe va fi oficiata pe 19 martie In calendarul vechi (1 aprilie In cel nou).

Ceremonia festiva a sfintilor noi canonizati placuti lui Dumnezeu a avut loc In cadrul unei Liturghii Arhieresti Sinodale, In data de 2 mai 2010, la Biserica Sfantul Sava din Vrachar, Incepand cu orele 9:00.

Sfintilor Parinti si purtatori de Dumnezeu, Iustin si Simeon, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!

Episcopul de Backa, Irinej,
purtator de cuvant al Sfantului Sinod

Verifica! In aceste moment, doar pe Lacasuri Ortodoxe…

©traducere si redactare KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.