Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane in Parohia Ortodoxa Romana din Toledo si in Catedrala Arhiepiscopala – Spania

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane in Catedrala din Toledo – Spania

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a vizitat ieri, 20 aprilie 2010, Catedrala Arhiepiscopala din Toledo unde a fost primit de catre Don Braulio Rodríguez Plaza, Arhiepiscop de Toledo ?i Primat al Spaniei. Tot astazi, Preafericirea Sa a vizitat Parohia Ortodoxa Romana „Acoperamantul Maicii Domnului” din Toledo unde a fost intampinat de zeci de credinciosi.


Reporterul Radio TRINITAS, Aurel Moisiuc, citat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane, relateaza:

„Cea de-a cincea zi a vizitei canonice in Episcopia Spaniei si Portugaliei a delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane a inceput cu vizitarea Catedralei Arhiepiscopale din Toledo.

Aici, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane impreuna cu: inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale; inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei; Preasfintitul Timotei, Arhiepiscopul Spaniei si Portugaliei; Preasfintitul Marc Nemteanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe a Europei Occidentale si Meridionale, au fost intampinati de catre Don Braulio Rodrigruez Plaza, Arhiepiscop de Toledo si Primat al Spaniei.

A urmat apoi vizitarea Catedralei si a Resedintei Arhiepiscopale din Toledo, precum si o mica receptie organizata de catre Primat.

A urmat apoi vizitarea Parohiei ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Toledo unde zeci de credinciosi romani si spanioli au venit pentru a intampina delegatia Bisericii Ortodoxe Romane. Aici Preafericirea Sa a felicitat pe credinciosi si a evidentiat rolul de misionari pe care il au in Regatul Spaniei. Vizita canonica in Episcopia Spaniei si Portugaliei se va incheia astazi, 21 aprilie, cand delegatia Bisericii Ortodoxe Romane se va intoarce in tara”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.