2 copii de clerici, un Mitropolit si 35 de preoti: Nunta in… Mitropolia Moldovei

CASA DE PIATRA! Cununie oficiata in sobor de preoti impresionant, condus de IPS Parinte Mitropolit Teofan

Cosmina si Mircea Gabriel nunta IPS Teofan

Ziua de 3 octombrie 2010 s-a constituit intr-un moment de mare bucurie, prin oficierea Slujbei de Cununie a tinerilor Cosmina si Mircea-Gabriel.

inconjurati cu dragoste de parintii: Familia P.C. Preot Mihai Margineanu si Familia P.C. Preot Mircea Stoleriu si calauziti de nasii: Fam. Dr. Danielescu Ciprian si Lidia si Fam. Dr. Lefter Liviu si Mihaela, s-au bucurat de clipe pline de emotie alaturi de toti cei dragi, de invitati distinsi si de multi crestini din cele doua parohii, Parohia Toma Cozma si Parohia Adormirea Maicii Domnului –Galata.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Cosmina si Mircea Gabriel nunta IPS Teofan

Taina Sfintei Cununii a fost oficiata de un sobor impresionant de 35 clerici, condus de inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan, iar cantarile religioase au fost intonate in mod deosebit de Corul Bisericii Adormirea Maicii Domnului si Corul Bisericii Toma Cozma.

Cosmina si Mircea Gabriel nunta IPS Teofan

in cuvantul de invatatura rostit la finalul Sfintei Taine a Cununiei, inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan a subliniat semnificatia si importanta rugaciunilor rostite, precum si datoria de a multumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite: Multumiti intru toate lui Dumnezeu, in numele Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

Cosmina si Mircea Gabriel nunta IPS Teofan

Acest cuvant al Sfantului Apostol Pavel rostit in cadrul Sfintei Taine a Cununiei este cel care cred ca defineste sentimentul cel mai adanc al mireului si al miresei si socot al tuturor celor de fata. Pentru ca suntem aici, in fata lui Dumnezeu, in Biserica Sa cea sfanta, pentru a-I multumi pentru minunea care se petrece. Fiecare nunta este in sine o minune, pentru ca minune este orice fiinta umana, nascuta din barbat si femeie, dar toate cu purtarea de grija a lui Dumnezeu (…)

Cosmina si Mircea Gabriel nunta IPS Teofan

Sa-I multumiti lui Dumnezeu pentru toate este cuvantul Bisericii adresat mirilor, pentru ca Dumnezeu sa auda glasul lor de multumire, pentru ca i-a invrednicit sa ajunga la un moment pe care de multe ori poate participantii la un moment ca acesta l-au dorit sa se intample si in viata lor. ?i iata ca, nadajduitul, speratul au devenit astazi realitate. ?i pentru aceasta, Mircea si Cosmina sa-I multumiti lui Dumnezeu. Sa-I multumiti lui Dumnezeu pentru ca v-a binecuvantat sa fiti astazi si de aici incolo, pana la sfarsitul vietii voastre impreuna. Sa-I multumiti pentru ca v-ati nascut in doua familii binecuvantate.

Cosmina si Mircea Gabriel nunta IPS Teofan

Sa-I multumiti ca ati crescut in ograda Bisericii, sub umbra rugaciunii, sub harul si binecuvantarea parintilor care slujind dumnezeiasca Liturghie, duminica, de duminica, sarbatoare, de sarbatoare, intorcandu-se acasa, v-au imbratisat cu drag si din harul primit in Sfanta Biserica v-au impartasit cascada peste cascada de binecuvantare. Sa o aveti si sa o pastrati pana la sfarsitul vietii ca izvor de apa vie si paine spre fiinta. (…)

Cosmina si Mircea Gabriel nunta IPS Teofan

De asemenea, inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan, a tinut sa le ofere celor doi tineri casatoriti o frumoasa Biblie, Cuvantul Domnului pe care sa il aseze in camera lor de nunta, pentru ca in clipa de bucurie sau de incercare sa il deschida si sa se hraneasca dintr-insul.

– o informatie transmisa pe adresa redactiei

Lacasuri Ortodoxe

de

Vasilica Onofrei

, Consilier Relatii Publice parohia Toma-Cozma – 4 octombrie 2010.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.