publicat în: Arhivă

Un Centru Cultural Divin,  proiectat in apropierea Catedralei Sfanta Treime din Tbilisi – Georgia

Catedrala Sfanta treime din Tbilisi Georgia Un Centru Cultural Divin, proiectat in apropierea Catedralei Sfanta Treime din Tbilisi – Georgia
Proiectul urmareste constructia unui Centru Cultural Divin in apropiere Catedralei Sfanta Treime, implicand foarte multi clerici si foarte multe persoane civile. El este realizat de Koba Kobalate.

Un articol KSLCatalin


Catedrala Sfanta treime din Tbilisi Georgia O cina de celebrare a proiectului a avut loc de curand la Radisson Hotel. La aceasta au participat Sanctitatea Sa, Prea Fericitul Patriarh Catolicos al intregii Georgii, Arhiepiscop de Mtketa si Tbilisi, Mitropolit de Pitunda si Suhumi-Abhazia, Ilia al II-lea si primul-ministru al Georgiei, alaturi de alti oameni de afaceri.

Catolicosul Patriarh a subliniat importanta proiectului, prin discursul sau. Centrul va fi construit pe o suprafata de 6.630 metri patrati, la nord-est de Catedrala Sfanta Treime. O cladire cu trei etaje va adaposti un muzeu, o resedinta a Patriarhului Catolicos, chilii pentru calugari si diferite ateliere de lucru. in muzeu vor fi expuse si darurile primite de Patriarh. Centrul va avea intrare separata si o curte.

Proiectul prezentat nu este unul definitiv. Acesta va fi, in continuare, dezvoltat si imbunatatit. Lucrarile de constructie vor incepe in viitorul apropiat.

Koba Kobalate, nascut in data de 7 iulie 1969, este un general-maior in rezerva, al armatei georgiene, care a ocupat pozitii militare de top la inceputul anilor 2000. in data de 5 mai 2009, el a fost arestat de politia georgiana, pe seama unei revolte armate pe care ar fi pus-o la cale.

Nascut in Tbilisi, apoi traind in sovietica Georgie, Kobalate a facut parte din armata sovietica (1987-1989). in 1991 el s-a oferit voluntar in Garda Nationala a Georgiei, cu care a luat parte la conflictele din Georgia post-sovietica. Kobalate a avut un rol activ in razboiul din Abhazia si a fost unul dintre comandantii superiori. in timpul uneia dintre batalii el a fost grav ranit in apropiere de Gagra. Kobalate a primit 9 gloante in piept si a supravietuit, dar niciodata nu a reusit sa se recupereze in totalitate.

Kobalate este singurul georgian care a primit vreodata cele trei ranguri ale Ordinului Vaktang Gorgasali.
Un articol KSLCatalin